4 Mart 2015 Çarşamba

The Imitation Game

The Imitation Game ( IMDB : 8,2 )





Nereden başlasam, nasıl anlatsam bu güzel filmi? Eminim içinizde A Beautiful Mind izleyen vardır. Çok müthiş bir filmdi. Başka bir gönderide konuşuruz onun hakkında tabii ama konu olarak benzer özellikte oldukları için değinmeden geçemezdim şu an. 
Nobel ödüllü Amerikalı matematikçi John Nash’in hayatını anlatan bir filmdi A Beautiful Mind. Bu filmde İngiliz matematik profesörü Alan Turing’in hayatını anlatıyor. Sanırım bu tarz filmlere fazladan bir hayranlığım var ama her ikisine de hayran olmamak elde değil. Çünkü gerçekten muhteşem filmler.
Belki de konu alınan bilim adamlarının kendi yaşam hikayeleri en iyi kurguya sahip filmlerden bile daha iyi olduğu için çekiyor beni. Sanki bu olayların yaşanması mümkün değil gibi ama aynı zamanda gerçek. Bu yüzden ayrı bir büyüsü var. 




Alan Turing ve ekibi, II. Dünya Savaş’ının 2 sene erken bitmesini sağlayan, 50 sene boyunca ismi saklanan gizli kahramanlar. İsmi gizli kaldığından dolayı savaş bittikten sonra gerekli ilgi gösterilmemiş haliyle ve homoseksüel olduğu için hadım edilmeye çalışılmış, en sonunda da intihar ile sonlanmış hayatı. Her dahide olduğu gibi değeri öldükten sonra anlaşılmış. Hatta 2012 yılı doğumunun 100. yılı anısına Alan Turing yılı ilan edilmiş. 
Filmin bütün oyuncuları iyi ama en büyük övgüyü Benedict Cumberbatch ve Alex Lawther hak ediyor bence. 19 yaşında olmasına rağmen mükemmel bir performans ortaya çıkarmış Alex Lawther, ayakta alkışlıyorum. 
Ve Alan Turing’i tanımamı sağlayan herkese binlerce teşekkür. Bilmediğim, keşfedemediğim nice dahiyi böyle güzel filmlerle tanımak dileğiyle diyorum. Puanım 8,0.

Filmden aklıma kazınan: İnsanlar neden şiddeti severler biliyor musunuz?

İyi hissettirdiği için tabii ki. İnsanlar şiddeti son derece tatmin edici bulurlar.

Ancak tatmin yok olunca eylemin de içi boşalır.
Mutlaka izleyin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder